Keto vai Carnivore, kumpi minun kannattaa valita?

Keto Kickstart ja Carnivore Kickstart ovat melko erityyliset valmennukset. Molemmilla ruokavalioilla on lukuisia todistettuja hyötyjä terveyteemme, hyvinvointiimme ja suorituskykyymme.

Keto Kickstartissa noudatetaan ketogeenistä ruokavaliota. Keto Kickstart on kokonaisuutena laajempi paketti, johon saa halutessaan myös Keto Vege -valmennuksen ja valmiit treeniohjelmat lisäksi. Tässä ruokavaliossa pääenergianlähteenä on rasva, ja proteiinia syödään maltillisesti. Hiilihydraatit pidetään minimissä, mutta kasviksia (etenkin vihreitä sellaisia) voidaan tässä ruokavaliossa kyllä syödä. Ketogeeninen ruokavalio on siis hyvin vähähiilihydraattinen ruokavalio, jonka avulla pääset ketoosiin ja alat käyttämään rasvaa energianlähteenä hiilihydraattien sijaan. 

Carnivore on hyvin puhtaasti ruokavaliovalmennus ja melko rajoittavakin sellainen. Carnivoressa ruokavalio koostuu puhtaasti eläinkunnan tuotteista eli lihasta, kalasta ja kananmunista. Juustoja saatetaan käyttää maustamiseen. Jos siis kasvikset eivät sinulle juurikaan maistu, Carnivore olisi ihan varmasti sinun juttusi! Carnivore-ruokavaliota noudattamalla säästät myös aikaa keittiössä, koska ruoat ovat todella nopeita ja helppoja valmistaa. 

Keto Kickstart -valmennusta ei ole pakko käydä ensin, mutta ketogeeninen ruokavalio on carnivorea sallivampi, joten siitä saattaisi olla helpompi aloittaa. Tietenkin sitten, kun Keto Kickstart on taputeltu, ja jos kaipaat lisähaastetta tai paino jumittaa, on Carnivore varmasti erinomainen vaihtoehto!