Kolme herkullista ketojäätelöreseptiä

ketojäätelöresepti

Jaa tämä julkaisu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Minttusuklaajäätelö

Tarvitset: 
4 kananmunaa, eroteltuna
1/4 teelusikallinen viinikiveä tai omenaviinietikkaa
1 dl erythritolia tai muuta vähähiilihydraattista makeuttajaa
3 dl kuohukermaa
1 tl piparminttuuutetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl raastettua tummaa suklaata

Vanilijajäätelö

Tarvitset: 
4 kananmunaa, eroteltuna1/4 teelusikallinen viinikiveä tai omenaviinietikkaa
1 dl erythritolia tai muuta vähähiilihydraattista makeuttajaa
3 dl kuohukermaa
1 ruokalusikallinen sokeritonta vanilijauutetta tai 1 teelusikallinen vanilijajauhetta

Lakritsijäätelö

Tarvitset: 
4 kananmunaa, eroteltuna1/4 teelusikallinen viinikiveä tai omenaviinietikkaa
1 dl erythritolia tai muuta vähähiilihydraattista makeuttajaa
3 dl kuohukermaa
2-3 rkl lakritsijauhetta

Resepti: 

1. Eroita munanvalkuaiset keltuaisista. Aloita vatkaamaan munanvalkuaisia ja lisää sekaan viinikivi. Kun valkuaiset kovettuvat hieman, lisää hiljalleen joukkoon erythrithol. 

2. Vatkaa kunnes seos muodosta “huippuja”. 

3. Vatkaa kerma toisessa kulhossa, kunnes se muodostaa pehmeitä “huippuja” Varo ettet ylivatkaa. 

4. Kolmannessa kulhossa riko kananmunankeltuaiset ja sekoita ne haluamasi maun mukaan. 

5. Sekoita hiljalleen vatkatut munanvalkuiaset kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi keltuaiset ja sekoita hiljalleen lastalla kunnes seos on tasaisesti sekaisin. 

6. Laita seos pakastimen kestäviin astioihin ja anna jäähtyä noin 2-4 tuntia, kunnes jäätelö on kovettunu. 

7. Nauti  

Ravintoarvot/ annos (2dl)

Kalorit: 283 kcalRasva:
22 gProteiini: 5 g
Hiilihydraatit: 2.3 g  

Vinkki:


Tämän reseptin avulla valmistat pehmeää ja kermaista jäätelöä. Kuitenkin, kun se on seissyt pakastimessa yli 4 tuntia, se kovettuu kovaksi. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit pitää sen pehmeänä: 
– Lisää noin 0,5dl vodkaa tai muuta alkoholia. Vodka on paras sen neutraalin maun ansiosta. 
– Lisää kasvisglyseriiniä noin 1-2 rkl. Tämä ainesosa ehkäisee kiteytymistä.
 – Voit myös kokeilla lisätä MCT-öljyä noin 0,2dl 
– Vaihtoehtoisesti voit myös pakastaa jäätelön annosrasioihin, niin sinun ei tarvitse odottaa kovettuneen jäätelön sulamista niin kauaa.

LUE LISÄÄ BLOGISTA

Ilmoittautumiset seuraavaan Fat Burning Female-valmennukseen on nyt auki

Varmista paikkasi mukaan tästä